Like ons!
Oud-technisch directeur Anderson: Binotto aanstellen lijkt mij verkeerde beslissing

Formule 1

Oud-technisch directeur Anderson: Binotto aanstellen lijkt mij verkeerde beslissing

De aanstelling van Mattia Binotto als teambaas ter vervanging van Maurizio Arrivabene zou zomaar eens een foute beslissing kunnen zijn. Dat stelt voormalig technisch directeur van Jordan Gary Anderson. Hij snapt niet waarom een goede technicus als Binotto een management-functie gaat vervullen.

‘Binotto is een hele goede technische manager en dat moet je hem laten doen’, zegt Anderson in een live-podcast van Autosport, die denkt dat Ferrari zich op zijn takenpakket verkijkt. ‘Dat (het zijn van teambaas) is een full-time baan en doe je zeven dagen per week. Het is niet iets wat je part-time doet. Dit gaat hun inzet op het technische vlak verminderen.’

Binotto had daarom geen teambaas moeten worden, denkt Anderson. ‘Ik denk dat het de verkeerde beslissing is. Ze hadden daar iemand anders neer moeten zetten. Ik zie niet in waarom je je beste technische man in een management- en politiek functie neerzetten, waar niet zijn kracht ligt. Waarom zou je dat doen? Je kunt hiermee gemakkelijk een paar tienden weggooien en er dan weer bovenop krabbelen, competitief zijn en allemaal juiste beslissingen maken’, denkt de Brit.

'Als Ferrari ineens derde of vierde staat, gaat zijn kop rollen'

Anderson schetst de mogelijke gevolgen van een ander scenario. ‘Wat gebeurt er wanneer Red Bull aan het eind van 2019 tussen Mercedes en Ferrari instaat, en Ferrari ineens derde of vierde staat in het kampioenschap’, vraagt Anderson zich af. ‘Dat kan gebeuren en dan gaat zijn kop rollen. Ze kunnen een hele goede aanwinst kwijtraken door hem in de verkeerde positie te zetten.’ (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven