Like ons!
Technisch expert Symonds: 'Downforce verminderen is een te makkelijke oplossing'

Formule 1

Technisch expert Symonds: 'Downforce verminderen is een te makkelijke oplossing'

Technisch expert in de Formule 1, Pat Symonds, waarschuwt dat nieuwe regels met betrekking tot downforce reductie, niet per definitie de sport ten goede zullen komen.

De Britse ingenieur is al jaren actief in de Formule 1 en heeft onder ander voor Benetton, Renault en Williams gewerkt. Symonds suggereert dat het verminderen van downforce de sport niet per se aantrekkelijker maakt: 'Het verminderen van downforce is een te makkelijke oplossing. Je kan een auto produceren met de helft van de downforce maar met een veel slechtere verdeling van gewicht. Zo zou je uiteindelijk geen betere auto hebben dan die van het afgelopen seizoen', meldt de expert volgens Motorsport.com.

'De auto moet snel zijn, maar ook spectaculair. Met een hoop downforce worden de auto's tegen het asfalt gedrukt, naar mijn mening ziet dit er niet spectaculair uit en hierdoor krijg je ook niet het idee dat de auto lastig te besturen is. Neem bijvoorbeeld rally-auto's, die lijken totaal niet stabiel en zijn moeilijk te besturen', concludeert de Brit.

Symonds is momenteel druk bezig met projecten waarmee hij, samen met de Formule 1, inhalen makkelijker wil maken voor coureurs. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven