Like ons!
Abiteboul: 'Budgetplafond zal voor hoofdpijn zorgen binnen topteams'

Formule 1

Abiteboul: 'Budgetplafond zal voor hoofdpijn zorgen binnen topteams'

Cyril Abiteboul denkt dat het toekomstige budgetplafond met name voor de kleinere teams voordelig zal zijn. Renault hoeft zich aanzienlijk minder zorgen te maken over de mogelijke consequenties van de financiële restrictie, dan de grotere teams.

'Wij weten dat we een groot nadeel hebben wat financiële middelen betreft, vergeleken met de topteams. Maar wij weten ook dat op een gegeven moment het budgetplafond geïntroduceerd zal worden. Omdat wij niet afgeleid zullen worden door grote veranderingen binnen het team, is het budgetplafond voor ons een voordeel. Dit zal voor de grote teams toch voor hoofdpijn zorgen', meldt de Fransman aan Autosport.

Renault wil geen versterking halen

Maar de druk van het budgetplafond zorgt ook voor een terughoudende strategie binnen de Franse renstal: 'Het heeft geen zin nu om ons team te versterken. Het zou onprofessioneel zijn om nu mensen aan te nemen waarvan je weet dat je ze mogelijk over enkele jaren zal moeten ontslaan. We moeten afwachten waar F1 met de Formule 1-teams heen wil en we moeten dus ook accepteren dat we in dit opzicht stil staan. Dit kan ook nadelig uitpakken op de korte termijn', concludeert Abiteboul.

Daniel Ricciardo heeft afgelopen jaar de overstap gemaakt van Red Bull naar Renault. Het team hoopt met de komst van de Australiër regelmatiger sterke prestaties neer te zetten, ondanks het grote gat tussen de nummer vier en de top 3. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven