Like ons!
Paddock Blog | Liftend richting een druk circuit, gratis lunchen met Kvyat

Formule 1

Paddock Blog | Liftend richting een druk circuit, gratis lunchen met Kvyat

F1Maximaal is deze week ter plaatse op het Circuit de Barcelona-Catalunya om verslag te doen van de eerste testweek van de Formule 1. We laten jullie in deze blog de andere kant van de paddock zien en vertellen hoe de tweede testdag van 2019 op het Spaanse circuit eruit zag.

De dag begint vandaag iets later dan gisteren. Iets voor 08:00 uur ga ik met de lift naar de lobby van het hotel. Daar kom ik prompt de mannen van Ziggo Sport tegen en Olav Mol biedt mij een lift aan naar het circuit. ‘Maar ik heb niet gezegd dat je geen factuur krijgt voor het meerijden’, lacht hij. We wachten nog even op Jack Plooij die zich een weg moet zien te banen tussen allerlei vertrekkende Japanse toeristen.

Wanneer we een half uurtje later aankomen op het circuit lopen alle medewerkers van de renstallen heen en weer op de paddock. Onder meer Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo vertrekken vijf minuutjes voor aanvang van de test richting de garage en dat blijft niet onopgemerkt bij de fans. Hamilton wordt bestormd door tientallen mensen die een handtekening willen en duikt snel de garage in. Ricciardo neemt wat langer de tijd, zwaait nog even naar zijn oude collega’s van Red Bull Racing en stapt vervolgens de nieuwe Renault-wagen in.

Ik neem later in de ochtend een kijkje bij het team van Williams, maar het is en blijft akelig stil aan de Britse zijde van de paddock. De coureurs en alle werknemers zijn aanwezig in Spanje, maar laten zich niet tot nauwelijks zien. Het enige waar de werknemers van het team uit Grove mee bezig lijken te zijn is het sorteren van de banden en het schoonmaken van de buitenzijde van het motorhome. Ook alle persmomenten van Williams zijn, evenals maandag, opnieuw gecanceld.

Ricciardo neemt telefoon van journalist op

Tijdens de lunchpauze kunnen we terecht voor een interview met Daniel Ricciardo. De belangstelling is groot voor de Renault-coureur en de temperatuur loopt flink op in het te kleine deel van het motorhome. De rijder uit Perth maakt een ontspannen indruk en aan het eind van het persmoment neemt hij de mobiele telefoon op van een buitenlandse journalist die op dat moment gebeld wordt. ‘Olá, amigo!’, reageert Ricciardo, om vervolgens de telefoon per ongeluk te laten vallen op de tafel. Alle aanwezigen kunnen er wel om lachen.

Omstreeks 14:00 uur kan ik opnieuw terecht bij Toro Rosso voor een gratis en tevens uitgebreide lunch. Vandaag staat er onder andere krokante aardappeltjes, spareribs, stokbrood en wat fruit en vruchten op het menu. Ik krijg ook nog een blikje Red Bull aangeboden die ik vriendelijk af sla. Ik krijg in het motorhome een plaatsje aangewezen tegenover Daniil Kvyat en we praten heel kort even over de tests, waarna hij al vrij vlot richting de garage vertrekt om daar het werk van zijn teamgenoot Alexander Albon te analyseren.

Tijdens de middagsessie zien we Christian Horner en Max Verstappen over de grid lopen in een huppelpasje. De twee Red Bull-mannen nemen even kort de tijd om op de foto te gaan met wat fans, maar praten niet tegen de pers. Na afloop van de tests is het wederom een drukte van belang bij het kamp van Red Bull. Pierre Gasly is in trek en krijgt meerdere vragen over zijn bevindingen van de RB15. De Fransman is ondanks zijn crash aan het einde van de middagsessie behoorlijk positief over de nieuwe wagen waar ook Max Verstappen dit jaar mee rijdt.

Open sfeer bij Red Bull, Ferrari houdt media op afstand

Later op de avond staan er nog persmomenten gepland met Alexander Albon, Lance Stroll, Lando Norris, Kevin Magnussen, Guenther Steiner en Antonio Giovinazzi. Wat opvalt is dat Ferrari de media zoveel mogelijk op afstand probeert te houden de eerste testweek. Waar je bij alle teams tot op één meter de achterkant van de garage kan benaderen, heeft Ferrari de omgeving ruim en breed afgezet.

Bovendien bevat het motorhome van de Italianen geblindeerde ramen en praat het alleen op maandag en donderdag met de pers. Dat steekt in schril contrast met de sfeer die er hangt bij bijvoorbeeld Red Bull, waar je op elk gewenst moment het motorhome kan betreden en kosteloos koffie, thee of frisdrank kan krijgen.

Corwin Kunst
Corwin@f1maximaal.nl

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven