Like ons!
Onenigheid provinciale partijen over GP in Zandvoort: 'OV verplichten onzin'

Formule 1

Onenigheid provinciale partijen over GP in Zandvoort: 'OV verplichten onzin'

Onder de provinciale partijen in Noord-Holland lijkt er nu al verdeeldheid te zijn over de bereikbaarheid van het circuit van Zandvoort, mocht er een Nederlandse Grand Prix komen. Het D66 stelde een maand geleden dat mensen verplicht met de fiets of het OV naar de badplaats moeten komen, maar het CDA ziet daar geen heil in.

'Verplichten? Dat heeft geen zin. Dat werkt niet', stelt Dennis Heijnen, lijsttrekker van het CDA in Noord-Holland in gesprek met F1Maximaal. 'We kunnen beter een mix maken en meerdere vervoersmiddelen betrekken. In de omliggende steden is er heel veel parkeergelegenheid, dus kan er volop worden gewerkt met pendelbussen. Zo houd je in ieder geval de verkeersdrukte gelimiteerd.'

Zandvoort dacht zelf al na over fietsen naar de Grand Prix

Zelf sprak Zandvoort al over mogelijke vervoerscombinaties met de auto en de fiets, iets wat ook het CDA beaamt. 'Er liggen ideeën met het circuit om met de fiets hierheen te komen, nadat de auto's ergens anders neer zijn gezet. Ook dat is een goede mogelijkheid. Natuurlijk moeten we ook het openbaar vervoer optimaal inzetten en afspraken maken met de NS. Maar verplichten om met bepaalde vervoersmiddelen te komen heeft geen zin.'

Noord-Holland biedt Zandvoort in vorm van expertise en infrastructuur de helpende hand

Tevens is Heijnen van mening dat de provincie genoeg kan doen voor Zandvoort om alles tot een goed einde te brengen, mocht de Formule 1 naar Nederland komen. 'Natuurlijk blijft de grote uitdaging de bereikbaarheid, maar we moeten dat ook weer niet overdrijven. Op een drukke stranddag komen er minstens zoveel mensen deze kant op. We kunnen als provincie veel doen, zoals het opstellen en uitvoeren van een verkeersplan. Dit doen wij ook bij evenementen zoals Sail. Maar ook in bredere zin zullen wij met onze ervaring en expertise voor bepaalde dingen verantwoordelijkheid nemen. Daar zijn wij als provincie en partij van overtuigd.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. VanKempen

    VanKempen

    4 Mar 2019 om 20:32

    Ja hoor, het woord ‘pendelbus’ is gevallen! Nu weet iedereen dus waar ie aan toe is straks: die enige toegangswegen N200 en N201 ( er is niets anders ) is een éénbaansweg. Dat wordt dus vier dagen lang maar één kant op rijden als je die pendelbusjes niet in de file wil laten staan. Zelfs op een druilerige dag ga je al stapvoets op die weg, dat wordt wat straks met deze brillemans visie.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven