Like ons!
Hill: ‘Ricciardo zag alle aandacht naar Max gaan en weet dat de tijd tikt’

Formule 1

Hill: ‘Ricciardo zag alle aandacht naar Max gaan en weet dat de tijd tikt’

Daniel Ricciardo heeft er goed aan gedaan het team van Red Bull Racing te verlaten en voor een nieuwe kans te gaan in dienst van Renault F1. Dat is de mening van voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill voorafgaande aan de openingsrace in het Australische Melbourne.

Aankomend weekend start Ricciardo aan een nieuw avontuur in de Formule 1 wanneer hij voor het eerst in actie komt namens zijn nieuwe werkgever Renault. Veel critici en experts vragen zich echter af of de kansen van de Australiër door zijn overstap niet zijn afgenomen, aangezien het team van Renault al jaren minder punten behaald dan zijn vorige werkgever Red Bull. Aan de Australische krant The Age laat Damon Hill echter weten dat de zet van Ricciardo waarschijnlijk te maken had met de aandacht die uitging naar zijn vorige teamgenoot Max Verstappen.

‘Hij zou een hekel hebben aan zichzelf als hij dat zou accepteren’

‘Hij heeft altijd een enorm glimlach, maar diep van binnen is er een enorme wil om te winnen en hij weet dat de tijd tikt. Hij is 29 jaar oud en – als je het zo wilt uitleggen – kreeg misschien het gevoel dat de aandacht en steun naar de jongere Max Verstappen is gegaan in plaats van naar hem. Hij moest toen hebben gedacht: ‘Ik wil hier niet geparkeerd staan en ik heb nog een kans’, aldus Hill.

‘Als ik kijk naar mijzelf toen ik 29 was; ik had geen werk en een paar jaar later werd ik kampioen. Je moet jezelf blijven pushen en jezelf de mogelijkheid blijven geven de nummer één te zijn. Je wilt niet achtergesteld worden in deze sport en tevreden zijn met een nummer twee-positie, want dat past niet bij Daniel Ricciardo. Hij zou voor altijd een hekel aan zichzelf hebben als hij dat zou accepteren.’ (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven