Like ons!
Coronel: ‘Vertrek van Ricciardo was een tik op de neus van Red Bull’

Formule 1

Coronel: ‘Vertrek van Ricciardo was een tik op de neus van Red Bull’

Het besluit van Daniel Ricciardo om te vertrekken naar het team van Renault F1 was een antwoord op de behandeling die de Australiër kreeg binnen het team van Red Bull Racing. Dat is de visie van de Nederlandse autosportcoureur en Formule 1-kenner Tom Coronel.

In gesprek met radiozender SLAM laat Coronel weten dat het vertrek van Ricciardo volgt op de mislukte onderhandelingen voor een nieuw contract, waarin de Australiër een hoger salaris zou hebben gevraagd. Reden hiertoe was dat zijn teamgenoot Max Verstappen eerder dat jaar ook een beter contract had getekend en Ricciardo – die zich vanwege zijn ervaring en jarenlange dienst voor Red Bull een nummer één status had aangemeten – daar niet op achter wilde blijven.

'Ze gaven hem geen megasalaris en daardoor is hij een beetje pissig geworden'

‘Ricciardo is natuurlijk weggegaan omdat hij het gewoon niet meer kon winnen van Max. Ik zie daar gewoon de sportman in verdwijnen en dat hij daar de nummer één status binnen het team verloor’, aldus Coronel. ‘Max had zijn contract al getekend met een megasalaris en dat wilde hij ook, maar dat gaven ze hem niet en daardoor is hij een beetje pissig geworden. Toen heeft hij eigenlijk een tik op de neus gehad van de teambaas en die heeft hij terug gegeven door te vertrekken naar Renault.’

Het plotselinge vertrek van Ricciardo houdt de gemoederen een half jaar later nog steeds bezig, vooral omdat de overstap van Red Bull naar Renault een stap achteruit lijkt. Eerder vandaag liet voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill weten de stap van de Australiër heel goed te begrijpen. (Foto: Renault Sport Media)

1 reacties

  1. bullfrog

    bullfrog

    13 Mar 2019 om 13:08

    Toen Max bij RBR kwam en meteen zijn eerste race won voelde Daniel al nattigheid. Hij moest zijn gameplan opvoeren daardoor gingen zijn prestaties omhoog , maar de leer curve van Max ging stijl omhoog terwijl Daniel steeds harder zijn best moest doen om in de buurt van Max te blijven. Vorig seizoen zag Daniel dat het een verloren zaak was , Max was hem dik voorbij, tweede grote terleurstelling was dat de fabrieks teams Mercedes en Ferrari hem niet wilden hebben , zij kozen voor goedkopere oplossingen , LeClerc en Ocon , super talenten voor de toekomst. Daniel zou gezichts verlies lijden bij RBR en Renault was zijn enige optie , het enige overgebleven fabrieks team op de grid , plus dat Abiteboul geopsedeerd als hij is bereid was een mega salaris te betalen om RBR dwars te zitten.Of Daniel Nico gaat verslaan is nog maar de vraag , we zullen wel zien hoe het loopt nog 2 dagen en de eerste vrije traning en nog 4 dagen en we gaan weer van start. het zou een klap van jewelste zijn als Max wint in Daniel's thuis race en dat RBR Renault laat zien dat ze weer sprookjes vertellen , GO HONDA

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven