Like ons!
Vettel reageert op rol als eerste coureur: ‘Charles en ik mogen gewoon racen’

Formule 1

Vettel reageert op rol als eerste coureur: ‘Charles en ik mogen gewoon racen’

Ondanks dat de kersverse teammanager van Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, heeft laten weten dat Sebastian Vettel de prioriteit geniet binnen het team, nuanceert de Duitser zelf de situatie enigszins.

Gedurende de persconferentie van de Grand Prix van Australië wordt Vettel gevraagd in welke gevallen Vettel exact prioriteit zal krijgen en hoe deze prioriteit eruit zal zien. Vettel wilt echter niet teveel op specifieke situaties ingaan, maar stelt wel dat hij en zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc gewoon met elkaar op het circuit mogen racen. Tijdens een gevecht op de baan wordt er dus niet direct een coureur voorgetrokken. 

‘De voornaamste prioriteit is Ferrari terug zetten waar ze horen’

‘Ik denk dat het weinig zin heeft om bepaalde situaties uit te lichten’, laat Vettel op de donderdag voorafgaande aan de openingsrace van het seizoen weten. ‘Volgens mij is het redelijk duidelijk en ik denk ook dat Mattia er duidelijk in is geweest; we zijn vrij om te racen en te strijden met elkaar.

‘Ik denk dat Charles zijn best zal doen om zichzelf en het team te helpen en datzelfde geldt voor mij. Ik doe ook mijn best om mijzelf en het team te helpen. Uiteindelijk racen we voor Ferrari en dat betekent dat we gaan proberen Ferrari weer terug te zetten op de positie waar we ze de afgelopen jaren hebben geprobeerd neer te zetten. Dat is de voornaamste prioriteit en verder is het een lang seizoen en ik denk niet dat het nut heeft om nu al te praten over specifieke scenario’s.’ (Foto: Ferrari Media F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven