Like ons!
FIA stelt Masi voor de rest van het seizoen aan als opvolger van Whiting

Formule 1

FIA stelt Masi voor de rest van het seizoen aan als opvolger van Whiting

De FIA heeft Michael Masi aangewezen als het nieuwe hoofd van de wedstrijdleiding voor de rest van het Formule 1-seizoen. Dat meldt Motorsport.com. De aanstelling van Masi volgt op het plotseling overlijden van Charlie Whiting, die de rol sinds 1997 op zich nam. Whiting overleed vannacht op 66-jarige leeftijd aan een longembolie.

Het reglement van de FIA schrijft voor dat iedere Formule 1-Grand Prix met dezelfde starter en wedstrijdleider moet werken, die vanaf het begin van het Grand Prix-weekend aanwezig moet zijn. Ook moet er altijd een afgevaardigde zijn voor de veiligheid. De afgelopen 22 jaar nam Charlie Whiting alle drie de rollen op zich, maar door zijn plotselinge overlijden moest de FIA snel schakelen voorafgaande aan de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen die dit weekend plaatsvind in Australië.

Masi ook verantwoordelijk voor Formule 2 en Formule 3

Masi krijgt voor de rest van het seizoen niet alleen de verantwoordelijkheid over de Formule 1, maar ook over de Formule 2 en Formule 3. Masi werkte vorig jaar al als tweede man achter Charlie Whiting en assisteerde hem gedurende het afgelopen raceseizoen bij meerdere Grand Prix.

In zijn rol als hoofd wedstrijdleiding is Masi verantwoordelijk voor het eventueel uitstellen van bepaalde sessies, het inzetten van de Safety Car en het op de hoogte stellen van de wedstrijdleiding over race-incidenten op het circuit. Als starter is hij verantwoordelijk over de startlichten van de race en als afgevaardigde voor de veiligheid heeft Masi de eindverantwoordelijkheid over alle veiligheidsmaatregelen.  

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven