Like ons!
Horner schudt vijfde Ferrari-teambaas de hand: 'Ik snap niets van Maranello'

Formule 1

Horner schudt vijfde Ferrari-teambaas de hand: 'Ik snap niets van Maranello'

De teammanager van Red Bull Racing, Christian Horner, kijkt lachend toe terwijl het team van Scuderia Ferrari wederom een nieuwe teammanager heeft aangesteld. Sinds Horner de leiding heeft bij de Oostenrijkse renstal hebben de Italianen namelijk al vijf verschillende teambazen gehad.

Met de aanstelling van Mattia Binotto als teammanager voor het aankomende seizoen lijkt er een einde te zijn gekomen aan een lang intern politiek spel bij Ferrari. De Italiaanse technicus volgt Maurizio Arrivabene op, maar voor Arrivabene heeft Horner ook de hand geschud met Marco Mattiacci, Stefano Domenicali en Jean Todt in dezelfde positie.

'Ze opereren duidelijk op een andere manier dan bij Red Bull'

Nu Ferrari toe is aan zijn volgende teambaas vraagt de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport of Horner het vertrek van Arrivabene had zien aankomen. ‘Ik snap niets van de logica achter de besluitvorming van Maranello. Sinds ik teammanager ben heb ik Todt, Domenicali, Mattiacci, Arrivabene en nu Binotto gezien. Bij Ferrari opereren ze duidelijk op een andere manier dan wij bij Red Bull,’ spreekt de Brit glimlachend.

Uiteraard wordt Horner ook nog even gevraagd naar hoe goed hij Max Verstappen vindt: ‘Hij heeft al bewezen dat hij het talent heeft om wiel aan wiel te strijden met Hamilton, Vettel en ieder ander’, is Horners antwoord. ‘Hij heeft ook een fantastische technische kennis van de wagen, wat ons weer vertrouwen geeft in de ontwikkeling. Zijn kracht in banden sparen is buitengewoon en hij is een van de beste vechters, zo niet de beste. Ik denk niet dat er een tegenstander is die Max in zijn spiegels wilt hebben…’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven