Like ons!
Ecclestone over verlies Whiting: ‘Als ik moet gaan, hoop ik op dezelfde manier'

Formule 1

Ecclestone over verlies Whiting: ‘Als ik moet gaan, hoop ik op dezelfde manier'

Bernie Ecclestone is geraakt door het plotselinge verlies van wedstrijdleider Charlie Whiting, die afgelopen nacht plotseling overleed als gevolg van een longembolie. De voormalig eigenaar van de Formule 1 benadrukt dat de 66-jarige Whiting een grote bijdrage aan de sport heeft geleverd.

'Hij heeft gewoon fantastisch werk verricht voor de FIA’, zegt Ecclestone tegen GPToday. ‘Ik weet eigenlijk niet hoe ze hem gaan vervangen. Hij heeft het geweldig gedaan.'

'Ik dacht dat hij de enige zou zijn die dit kon'

Ecclestone kende Whiting al tientallen jaren. De wedstrijdleider begon zijn carrière als mechanicus bij Brabham, het team waar Ecclestone de scepter zwaaide. 'Charlie was een man die ik kon vertrouwen. Dat gold ook voor anderen, omdat hij altijd deed wat hij zei. Ik kan niets slechts over hem zeggen.'

Toen Ecclestone zeggenschap kreeg over de complete Formule 1 stelde hij in 1997 Whiting aan als wedstrijdleider. 'Ik dacht dat hij de enige zou zijn die dit kon', beaamt de 88-jarige Brit, die benadrukt dat zijn oud-medewerker vaak de juiste beslissingen nam.

'Hij werd alleen niet meer wakker van'

Ecclestone is van mening dat het 'fijn' is dat Whiting waarschijnlijk niet veel geleden heeft. 'Het enige goede hieraan is, als er iets goeds aan is, dat hij gisteravond waarschijnlijk blij naar bed is gegaan wetende dat hij de volgende ochtend weer om zeven uur op zou staan om verder te gaan met zijn werk. Hij werd alleen niet meer wakker. Als ik moet gaan, hoop ik dat dat op dezelfde manier gebeurt', besluit hij.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven