Like ons!
Sainz herinnert zich: ‘Whiting vond het geweldig wat Max en ik voor F1 betekenden’

Formule 1

Sainz herinnert zich: ‘Whiting vond het geweldig wat Max en ik voor F1 betekenden’

Het plotselinge overlijden van Charlie Whiting heeft diepe indruk gemaakt in de hele Formule 1-paddock. Veel coureurs benadrukken dat het verlies van de 66-jarige wedstrijdleider hen raakt. Zo ook Carlos Sainz, die nog goed weet dat Whiting onder de indruk was van hem en Max Verstappen.

In zijn debuutjaar in de koningsklasse was de Spanjaard de teamgenoot van Verstappen bij Toro Rosso  'Ik weet nog dat ik op de baan heel agressief was. Maar hij kwam niet naar mij toe om te zeggen dat ik het rustiger aan moest doen', zegt Sainz in gesprek met onder meer Motorsport.com. 'Hij zei juist dat hij het geweldig vond wat Max en ik voor de Formule 1 betekenden. We toonden een nieuwe standaard van agressiviteit en riepen bij hem nieuwe vragen op, bijvoorbeeld over bewegen onder het remmen.'

'Ik heb genoten van de gesprekken met hem'

In 2015 debuteerden Sainz en Verstappen allebei bij Toro Rosso. De twee dreven elkaar tot het uiterste en Whiting had regelmatig zijn handen vol aan de twee rookies.

De plotselinge dood van Whiting sloeg dan ook in als een bom bij de 24-jarige coureur. 'Toen ik het nieuws hoorde, was ik behoorlijk van slag. Ik herinner hem als een enorm attente man, die altijd naar je mening wilde luisteren. Ik heb genoten van de gesprekken met hem.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven