Like ons!
Marko: 'Denken niet dat Ferrari bluft, maar dat ze grote problemen hebben'

Formule 1

Marko: 'Denken niet dat Ferrari bluft, maar dat ze grote problemen hebben'

Bij Red Bull lijkt men momenteel niet te weten hoe ze de concurrentie moeten inschatten. In eerste instantie gaf adviseur Helmut Marko van de Oostenrijkse renstal te kennen dat hij dacht dat zijn werkgever sneller was dan Mercedes en dat het Ferrari niet kon bijbenen.

Maar nu denkt de Oostenrijker dat de rollen zijn omgedraaid ten opzichte van de wintertests in Barcelona. ‘We staan ongeveer 0,3 a 0,4 seconde achter Mercedes, maar we staan voor Ferrari’, zegt Marko tegen Auto Bild.

Op zich is het wel te verklaren dat de mening van Marko met 180 graden is gedraaid. Ferrari liep, vooral tijdens de tweede vrije training, achter de feiten aan en liet ‘s middags een 1.23,473 als snelste tijd noteren. Dat rondje van Sebastian Vettel was ruim acht tienden langzamer dan de snelste tijd van de training en leverde slechts de vijfde tijd op.

Ferrari speelt geen spelletjes, denkt Marko

Gedurende de dag werd beweerd dat Ferrari nog niet het achterste van zijn tong liet zien, omdat men in de wintertest het snelste team leek. Maar Marko denkt dat de Scuderia geen spelletje speelt. ‘We denken niet dat ze bluffen, maar dat ze echt grote problemen hebben.’ Ook Vettel gaf al aan dat de eerste dag in Melbourne niet die van Ferrari was. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

1 reacties

 1. Nick de wit

  Nick de wit

  16 Mar 2019 om 06:01

  Je hebt zelf grote problemen Helmut. Iedereen lekkker maken met allemaal BS verhalen over hoe geweldig het gaat,en na vt3 staat max en RB achter haas.
  En waar staat Ferrari? Precies, gewoon waar RB ook een keer zou moeten staaan, vooraan in de nek van Mercedes te hijgen
  Succes ermee

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven