Like ons!
Schothorst verwacht: 'Wat Bottas bij Hamilton doet, moet Gasly bij Max doen'

Formule 1

Schothorst verwacht: 'Wat Bottas bij Hamilton doet, moet Gasly bij Max doen'

Coureur Steijn Schothorst denkt dat Max Verstappen in 2019 de kopman gaat worden bij Red Bull. Daarbij komt dat Pierre Gasly, die dit seizoen bij Red Bull debuteert, dan op het tweede plan zou komen, zoals vorig jaar Valtteri Bottas dat kwam bij Mercedes ten faveure van Lewis Hamilton.

'Ik denk dat er dit jaar een heel duidelijke rolverdeling is binnen Red Bull. Ik denk echt dat Max de nummer één is en dat Gasly in ieder geval het eerste jaar gewoon blij mag zijn dat hij in die Red Bull mag rijden en af en toe zijn momentje mag pakken als zich dat voordoet, maar dat hij echt de ‘Bottas’ van Max is. Wat Bottas bij Hamilton doet, moet Gasly bij Max doen', zegt Schothorst tegen GPToday.

Bottas kreeg teamorder in Rusland

Vorig jaar werd Hamilton met Mercedes wereldkampioen, terwijl teamgenoot Bottas geen enkele race won. De Fin had wel kans om de Grand Prix van Rusland te winnen, maar kreeg via een teamorder te horen dat hij op de rem moest trappen zodat Hamilton de race kon winnen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven