Like ons!
Albon geeft fout toe na crash in training: 'Had met onervarenheid te maken'

Formule 1

Albon geeft fout toe na crash in training: 'Had met onervarenheid te maken'

Alexander Albon had niet het debuut in een Formule 1-weekend waarop hij had gehoopt. De Toro Rosso-debutant spinde direct in zijn eerste training in de auto van het Italiaanse team, naar eigen zeggen door een beginnersfout.

'De dag was eigenlijk heel goed begonnen', herinnert Albon zich in gesprek met Motorsport-Total. 'Ik raakte vertrouwd met de auto en de baan. Het circuit is echt cool, er zit een goede flow in. Dat was een grote verrassing voor me, maar ik heb ervan genoten. Ik heb geprobeerd zelfvertrouwen te winnen.'

'De banden waren te heet'

Dat zelfvertrouwen kreeg een knauw toen de Thai van de baan raakte in de eerste bochtencombinatie in de eerste vrije training, waarmee hij een rode vlag veroorzaakte. De oorzaak heeft hij inmiddels achterhaald. 'Dat had met mijn onervarenheid en de banden te maken. Die waren iets te heet', verklaart hij.

Albon reed in Melbourne pas voor het eerst in een Formule 1-auto tijdens een raceweekend. Voordat de wintertests in Barcelona begonnen, had hij zelfs nog nooit in een F1-bolide gezeten. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven