Like ons!
Update | Gasly bevestigt dat hij uit kwalificatie ligt door verkeerde inschatting Red Bull

Formule 1

Update | Gasly bevestigt dat hij uit kwalificatie ligt door verkeerde inschatting Red Bull

Pierre Gasly kent geen gelukkige eerste kwalificatie voor Red Bull Racing. De Fransman stond binnen in de slotfase van Q1. Het veld zat dichtbij elkaar en degene die een tijd aan het zetten waren kwamen allemaal nog voorbij de Red Bull-rijder.

Hierdoor viel Gasly, die vanuit de pitbox toe keek, buiten de boot. Het is onduidelijk of dat Red Bull Racing een verkeerde inschatting heeft gemaakt of dat er een technisch probleem was.

Heeft Red Bull verkeerd gegokt?

Journalist Andrew Benson vermoedt dat het gewoon komt omdat Red Bull voor één run heeft gekozen. Karun Chandhok, analist van Skysports, trekt diezelfde conclusie. Volgens Rob Kamphues, presentator van Ziggo Sport, was de baan aan het einde van Q1 behoorlijk sneller. Hij baseert zich op de sectortijden. (foto: Red Bull Content Pool/Gettty Images)

Update 7.37u - Fout van Red Bull Racing

Pierre Gasly heeft voor de camera van Ziggo Sport bevestigd dat er geen technisch probleem was en dat Red Bull Racing gewoon een verkeerde inschatting heeft gemaakt waardoor de Fransman niet meer kon deelnemen aan Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië

'We waren te optimistisch om maar voor één run te gaan. Ik was erg tevreden met dat ene rondje. De anderen zijn meer verbeterd dan verwacht in hun tweede run', beaamt Gasly de fout van zijn team. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven