Like ons!
Update | Verstappen bevestigt twee Honda-upgrades en verbeteringen RB15-chassis

Formule 1

Update | Verstappen bevestigt twee Honda-upgrades en verbeteringen RB15-chassis

Iedereen was het er afgelopen weekend toch wel over eens. De verwachtingen ten aanzien van Honda waren hoog en die werden grotendeels waargemaakt. De Japanners waren iedere keer bovenin de speedtraps te vinden en er lijkt nog veel meer aan te komen. 

Naar verluidt heeft de nieuwe Honda-motor al vijftig PK meer dan de laatste krachtbron van Renault van vorig jaar. 'En er komen nog mooie dingen aan', doelt Max Verstappen op de beloofde upgrades van Honda, waar bij het Oostenrijkse team veel van wordt verwacht.

Er wordt over gesproken dat Honda nog twee enorme updates gepland heeft staan voor de rest van het seizoen. Dat zou de coureurs van Red Bull dus nog meer vermogen moeten geven. Verstappen zelf blijft echter op de vlakte over zijn titelkansen. 'Ik weet het niet. De tijd zal het leren of ik mee kan blijven doen om de eerste plekken', laat Verstappen weten aan De Telegraaf

Vettel en Hamilton voorzien strijd tussen drie teams

Zijn concurrenten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben echter genoeg gezien en weten voldoende. 'Het titelgevecht gaan we dit jaar met drie teams uitvechten. Ik heb dat voorafgaand aan dit seizoen al voorspeld en daar blijf ik bij', liet Hamilton weten. Vettel is het daarmee eens. 'Ik focus het liefst op Ferrari, maar ik denk wel dat de drie grote teams nu allemaal de potentie hebben om de wereldkampioen af te leveren, ja', aldus de titelfavorieten tegenover het AD

Update | 20:35 uur (18 maart 2019) - Verstappen laat zich uit over Honda-upgrades

Max Verstappen heeft maandagavond bij Peptalk op Ziggo Sport de berichtgeving van De Telegraaf bevestigd. De coureur van Red Bull Racing liet dat weten aan Jack van Gelder en Frank Evenblij via een FaceTime-verbinding.

Op de vraag van Van Gelder of het klopt dat er nog twee grote upgrades aan zitten te komen, antwoordt de Nederlander een beetje geheimzinnig. 'Onder andere ja'. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar zegt niet wanneer we de verbeteringen kunnen verwachten, maar volgens Helmut Marko gaat dat niet heel lang duren.

Als Robert Doornbos vraagt of we vóór de Grand Prix van Barcelona, als de Formule 1 weer neerstrijkt in Europa, een en ander kunnen verwachten wat betreft het chassis van de RB15, zegt Verstappen: 'Ik denk dat er constant wel wat dingen aan komen.'

2 reacties

 1. Daniel Tromp

  Daniel Tromp

  18 Mar 2019 om 11:11

  Quote van Willy4all
  Prachtig resultaat, en ik heb als race- en rallyfanaat plus Max-fan natuurlijk wel alles gekeken, tot een met f1 café, maar het was natuurlijk (met uitzondering van start en move van Max op Vettel) een OERSAAIE RACE!
  Jezus gaan we nu al weer beginnen, was al ben te voren bekend dat Australië moeilijk is om in te halen. Je kan ook zeggen dat het minder saai was als vorige jaar.
 2. Willy4all

  Willy4all

  18 Mar 2019 om 09:11

  Prachtig resultaat, en ik heb als race- en rallyfanaat plus Max-fan natuurlijk wel alles gekeken, tot een met f1 café, maar het was natuurlijk (met uitzondering van start en move van Max op Vettel) een OERSAAIE RACE!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven