Like ons!
Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2019

Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2019

We hebben de eerste race van het 2019-seizoen achter de rug en die kende, met de wintertests in het achterhoofd een verrassende winnaar. Valtteri Bottas ging voor Mercedes met de zege aan de haal. Zondag 31 maart staat in Sakhir de Grand Prix van Bahrein als tweede race van 2019 op het programma. 

Wat wordt de pikorde van de F1 in Bahrein?

De gebeurtenissen tijdens de race op Albert Park zorgen er ook meteen voor dat mensen benieuwd zijn naar de krachtsverhoudingen in Bahrein. Albert Park is namelijk een circuit op zich, die niet te vergelijken is met andere circuits, zoals de baan in Bahrein. Het is dus interessant om te zien of de krachtsverhoudingen ongeveer gelijk zullen zijn of dat de rangorde meteen in de war wordt geschud.

Mercedes won de afgelopen vijf jaar alle titels en wil die reeks dit jaar dus doorzetten. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel wil dit jaar daarentegen juist op gelijke hoogte komen met vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Ook Red Bull Racing met Max Verstappen lijkt dit jaar echter een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. 

Grand Prix van Bahrein 2018

Een jaar geleden was het Vettel die de race in Bahrein won. Dat deed hij met een minieme voorsprong van zeven tienden op Bottas. Zijn teamgenoot Hamilton completeerde het podium. 

Voor Red Bull Racing was dit een race om snel te vergeten. Daniel Ricciardo, toenmalig coureur van het Oostenrijkse team, viel al in de eerste ronde uit en Max Verstappen volgde twee ronden later. Dit jaar kan de race dus bijna niet slechter gaan.

Tijdsverschil Nederland en Bahrein

Gelukkig hoeft dit keer niet de wekker gezet te worden. Het tijdsverschil met Bahrein bedraagt twee uur en dat betekent dat de belangrijkste sessies bij ons aan het eind van de middag beginnen. De kwalificatie vangt aan om 17.00u, terwijl de race een dag later tien minuten later zal beginnen. 

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein

Vrijdag 29 maart

Eerste vrije training
12.00-13.30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
16.00-17.30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 30 maart

Derde vrije training
13.00-14.00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
16.00-17.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 31 maart

Race
17.10 uur Nederlandse tijd(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Klik hier voor een overzicht van al het nieuws rondom de Grand Prix van Bahrein. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven