Like ons!
Red Bull Racing komt nog 10 pk tekort: 'Honda heeft spoedig meer power beloofd'

Formule 1

Red Bull Racing komt nog 10 pk tekort: 'Honda heeft spoedig meer power beloofd'

Honda heeft een verpletterende indruk achter gelaten in Australië. Max Verstappen kon met de Japanse power unit in de RB15 Sebastian Vettel zelfs buitenom inhalen. Maar, er komt nog meer aan, zo laat Helmut Marko weten in gesprek met Auto Motor und Sport.

Red Bull Racing schat dat ze eerder 10 pk dan 20 pk tekort komen ten opzichte van Mercedes. 'De directie, die in Melbourne aanwezig was, heeft ons spoedig meer power beloofd', zegt Marko. 'Het is aan ons om aan het chassis te werken om de auto's voor ons nog te pakken.'

Meer downforce op RB15

Het team van Max Verstappen zal meer downforce op de auto moeten creëren. Normaliter rijdt Red Bull met minder vleugel, omdat dit altijd nodig was om het gebrek aan pk's van Renault te compenseren. Er was bijvoorbeeld geen eens een grotere vleugel aanwezig in Australië. 

Gridstraf

Mocht Honda een update klaar hebben, dan is Red Bull Racing bereid om een eventuele gridstraf later in het seizoen op de koop toe te nemen, zo zegt Marko. 'Als de update significant is, dan zullen we niet wachten tot de achtste race', verklaart de Oostenrijker. 'Dan pakken we een gridstaf', verduidelijkt hij. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven