Like ons!
VT2 | Bottas rijdt snelste tijd in tweede vrije training, Verstappen knap derde

Formule 1

VT2 | Bottas rijdt snelste tijd in tweede vrije training, Verstappen knap derde

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van China. De Mercedes-coureur was nipt sneller dan Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die in de ochtend nog de snelste tijd reed. Max Verstappen werd knap derde.

De tijden van de topteams lagen aan het begin van de vrije training vrij dicht bij elkaar. Na iets meer dan een half uur was het Vettel die voor het eerst een snelle rondetijd neerzette op de zachte band. Met 1.33.357 was hij maar liefst zes tienden sneller dan zijn eigen snelste tijd in de ochtend.

Lewis Hamilton en Charles Leclerc moesten het antwoord schuldig blijven, maar Bottas wist de Duitser met een 1.33.330 wel voorbij te streven. Ook Verstappen liet zien dat Red Bull in China weer wat beter voor de dag komt, aangezien hij met een foutje opkomen start/finish toch een derde tijd wist neer te zetten, op maar twee tienden van de snelste tijd.

Verstappen flink sneller dan Gasly, Mercedessen spinnen

Net als in de eerste vrije training was het verschil tussen Verstappen en Pierre Gasly groot. Ditmaal werden hun snelste tijden wel op de zachtste band gereden en opnieuw was het verschil schrikbarend, maar liefst negen tienden. Dat kreeg de Fransman ook pijnlijk te horen van zijn team.

Met iets meer dan een half uur te gaan begonnen de teams aan hun longruns en hierin was Verstappen op de medium-band bijvoorbeeld nipt sneller dan Hamilton. Ferrari leek echter het beste voor de dag te komen.

Mercedes zorgde aan het begin van de training nog voor een ridicuul moment. Eerst spinde Hamilton in zijn outlap in bocht 3 en een ogenblik later gebeurde zijn teamgenoot Bottas hetzelfde. Leclerc stapte een half uur voor het einde van de sessie uit zijn auto. Hij had problemen met zijn koelingsysteem en kwam daarna niet meer in actie.

Bekijk hier de tijden van de tweede vrije training in China. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. Coastline1166

    Coastline1166

    12 Apr 2019 om 09:31

    dag pierre

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven