Like ons!
Coronel ergert zich: 'Vettel moet Max de ruimte geven, dit slaat nergens op'

Formule 1

Coronel ergert zich: 'Vettel moet Max de ruimte geven, dit slaat nergens op'

In de studio van Ziggo Sport is de inhaalpoging van Max Verstappen ten opzichte van Sebastian Vettel grondig geanalyseerd. Robert Doornbos ziet dat de 21-jarige Limburger alles van zijn RB15 vraagt als hij de Duitser van Ferrari in wil halen. Tom Coronel is vooral boos over het feit dat Verstappen op het gras wordt gedrukt door Vettel.

'We zien na het uitkomen van de hairpin dat Max alle tools instelt waarover hij beschikt', vertelt Doornbos over de inhaalpoging van de Nederlander. 'Hij communiceert met zijn team en vraagt wat extra vermogen om die aanval in te zetten. De DRS staat dan open, hij komt van ver en duikt op het laatste moment naar de binnenkant. Dat doet hij echt goed.'

Coronel is van mening dat dit moment ook de enige mogelijkheid was voor Verstappen. 'Max wist dat hij het daar moest doen, omdat zijn banden net een paar graden warmer waren, maar hij had niet de snelheid gehad om de Ferarri voor te blijven', is Doornbos het eens met zijn tafelgenoot.

'Vettel liegt, zeg dan niks'

Bij het uitkomen van bocht 14 drukt Vettel de Red Bull Racing-rijder een beetje richting het gras. Coronel steekt niet onder stoelen of banken dat hij daar niet blij mee is. 'Hier vind ik het niet netjes, heel simpel. Als je hem er dan afduwt, zet hem dan helemaal in het gras. Hij moet Max de ruimte geven op het asfalt, dit slaat nergens op. Dan zegt hij vervolgens dat overstuur heeft; een heel goed excuus. Dat zou ik ook zeggen als ik dit gedaan had. Nu liegt hij gewoon, zeg dan niks. Nu sta je voor lul.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

1 reacties

  1. MisterT

    MisterT

    15 Apr 2019 om 07:46

    Moeilijk om een oordeel te geven over ruimte laten. Max kreeg er voorheen een tijdstraf voor toen hij Bottas nog wel de ruimte gaf. Aan de andere kant had Max Vettel misschien Vettel ook weinig ruimte gelaten. Vond het opzich een leuke actie van beide. Was voor mij het, het hoogtepuntje van de race. Albon had wat meer in beeld gebracht mogen worden. Van p20 naar p10 is wel goed.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven