Like ons!
Abiteboul constateert weer problemen met Renault-motor: 'Ligt aan software MGU-K'

Formule 1

Abiteboul constateert weer problemen met Renault-motor: 'Ligt aan software MGU-K'

Opnieuw viel er een wagen van het fabrieksteam van Renault uit in een Formule 1-Grand Prix. De betrouwbaarheid van de Franse motor laat te wensen over en dat heeft in 2019 al voor meerdere DNF's gezorgd. Cyril Abiteboul is er ondertussen een beetje klaar mee en hoopt dat de technische malheur snel tot een einde komt.

'We moeten het uitzoeken, en we moeten niet meer in zo'n complexe situatie terechtkomen. We zijn bezig met een inhaalrace en dat moet zo snel mogelijk ophouden', laat de teambaas van Renault weten in gesprek met Motorsport.comIn China viel Nico Hulkenberg uit met problemen aan de MGU-K. 'Het is een typisch softwareprobleem.'

MGU-K niet afgeschreven

Volgens de Fransman ligt het niet aan de hardware van de MGU-K. 'Je hebt een 'bevriezing' die je moet herstarten, maar dat lukte niet op het circuit. We denken dat het iets is dat buiten de unit zelf ligt, en dat de unit die Nico gebruikte niet beschadigd is', aldus Abiteboul. Renault verwacht dus dezelfde MGU-K in Baku te kunnen gebruiken over twee weken. (Foto: Renault Sport Media)

 

1 reacties

  1. BIForcer

    BIForcer

    15 Apr 2019 om 07:53

    Zo, welke andere zenders worden nu dan uitgesloten van interviews ? Gaat toch perfect met ReNO ?
    Tijd voor AbiteBullShit om croisants te gaan bakken ipv een F1 team in de vernieling te helpen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven