Like ons!
Surer vreest Baku voor Ferrari: 'Een circuit met veel langzame bochten'

Formule 1

Surer vreest Baku voor Ferrari: 'Een circuit met veel langzame bochten'

Ferrari heeft in China niet kunnen brengen wat er van ze werd verwacht. Sebastian Vettel finishte als derde, maar vormde geen bedreiging voor de Mercedessen. De verklaring lag hem in dat de Scuderia te veel tijd verliest in de bochten, waar ze op het rechte stuk wel erg snel zijn. 

Analist Marc Surer na de Grand Prix van China: 'Ferrari heeft een auto die minder downforce heeft dan Mercedes. Dat geeft ze een voordeel op het rechte stuk, maar een nadeel in de langzame en medium-snelle bochten', licht hij op de Duitse site toe.

'Ferrari heeft hoge asfalttemperaturen nodig zoals in Bahrein of een extreem ruige baan zoals in Barcelona om de banden in de juiste window te krijgen', concludeert Surer in gesprek met Auto Bild. 'Daarom waarom ze sterk bij de wintertests in Barcelona en superieur in Bahrein, maar niet in Melbourne en China.'

GP Azerbeidzjan zware dobber voor Ferrari?

Over iets minder dan twee weken staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma. Surer denkt niet dat het circuit het team van Mattia Binotto gaat liggen. 'Als het ook koeler zal zijn in Baku dan vrees ik een zwaar weekend, omdat daar ook veel langzame bochten zijn. Ferrari zal over dit concept na moeten denken, want ik denk niet dat er veel circuits zijn die hier geschikt voor zijn.' (foto: Ferrari Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven