Like ons!
Rosberg: 'Ferrari heeft problemen, ik zet Mercedes op ieder circuit bovenaan'

Formule 1

Rosberg: 'Ferrari heeft problemen, ik zet Mercedes op ieder circuit bovenaan'

Hoewel Ferrari in de wintertests en in Bahrein over de sterkste auto beschikte, was Mercedes in China beter. De Ferrari's beschikten over hoge topsnelheden, maar dat alleen was dus niet genoeg om voor de overwinning te kunnen strijden.

Nico Rosberg, de wereldkampioen Formule 1 van 2016, ziet dan ook een probleem voor de Italianen. 'Mercedes is op dit moment de torenhoge favoriet", zegt de Duitser in gesprek met Motorsport.com. 'Ze zien er gewoon ontzettend sterk uit. Ferrari heeft problemen. Ze zijn op aerodynamisch vlak de fout ingegaan. Ze hebben veel te weinig drag en niet genoeg downforce in de bochten. Daarom verliezen ze veel tijd. Dat is niet ideaal voor de snelst mogelijke ronde', weet de Duitser. 

'Ferrari alleen sterk op circuit met rechte stukken'

Rosberg ziet Mercedes inmiddels eigenlijk wel op ieder circuit als favoriet. 'Ferrari zal alleen sterk zijn op circuits met veel rechte stukken. Baku betwijfel ik. Er zijn veel langzame bochten waar ze veel tijd gaan verliezen, maar ook rechte stukken waar ze tijd winnen. Het is lastig om te beoordelen of ze daar in het voordeel zijn. We zullen zien. Op dit moment zet ik Mercedes overal bovenaan, zelfs in Barcelona', aldus de voormalig Mercedes-coureur. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven