Like ons!
Abiteboul: 'Niets om trots op te zijn, zagen er miserabel uit en dat wisten we'

Formule 1

Abiteboul: 'Niets om trots op te zijn, zagen er miserabel uit en dat wisten we'

Daniel Ricciardo eindigde in de Grand Prix van China als zevende en dus als best of the rest, maar toch zag Renault er niet snel uit. Zo was er een levensgroot gat richting de topteams. Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, geeft aan dat dit vooral door de gekozen strategie komt. 

'Het optreden was meer solide dan het lijkt. Het was extreem lastig om een eenstopstrategie goed te laten werken, startend op de zachte compound', begint de Fransman tegenover Motorsport.com. 'We kampten met het gebruikelijke dilemma dat onze snelheid goed is voor P7 tot P10 en we daardoor moesten starten op de zachtste band. We wisten dat iedereen vanaf P11 op de medium zou starten, net als de top-5. De zevende plaats was het doel en dat is gelukt', laat Abiteboul weten.

'Moesten de banden enorm managen'

Renault eindigde als best of the rest, maar toch is er volgens Abiteboul weinig om trots op te zijn. 'Er is niets om trots op te zijn, maar qua pace was het beter dan dat het leek want we moesten de banden enorm managen. Daarom wilde ik ook geen eenstopstrategie want ik wist dat onze snelheid er miserabel uit zou zien. Maar onze strategen waren heel duidelijk: een tweestopstrategie zou voor ons niet werken.' (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven