Like ons!
Brundle: 'Red Bull door Gasly tactisch met één hand op de rug'

Formule 1

Brundle: 'Red Bull door Gasly tactisch met één hand op de rug'

Formule 1-analist Martin Brundle schrijft na elke Grand Prix wat hem opviel in het raceweekend. Na de Grand Prix van China is het duidelijk dat Mercedes ook in 2019 het zelfvertrouwen heeft om voor de titel te vechten. Red Bull kwam volgens de Sky Sport verslaggever minder goed uit de verf.

'Lewis Hamilton kwam uitstekend weg en binnen de eerste paar honderd meter maakte hij zich de race eigen. Valtteri Bottas had meer moeite met wegkomen en mocht van geluk spreken om bij het uitkomen van bocht twee, tweede te liggen', zo opent de Brit zijn pleidooi. Mercedes had vanaf het begin eigenlijk enkel 'controle en zelfvertrouwen'.

Ferrari peinsde ondertussen over hoe ze Sebastian Vettel op P2 zouden krijgen en offerden in dit proces Charles Leclerc op: 'Dit is natuurlijk vernederend en frustrerend voor de jonge Monegask, met name na Bahrein. Ze moeten hem niet als tweede coureur afschilderen, dat is mentaal niet goed voor hem en ook voor zijn reputatie niet', vervolgde de analist op Sky Sport.

Moeilijk weekend voor Red Bull

Brundle ziet de situatie bij Red Bull lastiger worden: 'De motorupgrade in Baku kan niet snel genoeg komen. Gasly kende een goede dag met een zesde eindklassering, maar zijn gebrek aan pace vormt een tactisch nadeel voor Red Bull. Hij mist nog steeds veel tijd op Verstappen en Red Bull vecht hierdoor met één hand op de rug. Ze zullen dit maar een bepaalde tijd tolereren, Pierre moet stappen maken.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven