Like ons!
Binotto: 'Volgende keer kan het voordeel voor Leclerc zijn'

Formule 1

Binotto: 'Volgende keer kan het voordeel voor Leclerc zijn'

Ferrari heeft nu twee keer in drie wedstrijden de coureurs ingebonden. In Australië leek het alsof Charles Leclerc meer snelheid had maar toen hij Sebastian Vettel naderde werd het duidelijk dat hij de Duitser niet zou passeren. In China moest de Monegask zelfs plaats maken voor zijn teamgenoot.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt echter dat het een samenloop van de omstandigheden is die in China nadelig uitpakte voor Leclerc: 'Ik begrijp het gevoel van Leclerc. Het is pijnlijk voor hem maar in die fase van de race was Mercedes sneller, we wilden Vettel een kans bieden om het tempo bij te houden.'

'Het is volkomen logisch dat Leclerc boos is. Dat moeten we als team accepteren, het is pijnlijk voor hem en volgende keer kan het zomaar in zijn voordeel zijn', concludeert de Italiaan volgens Autosprint.

Vettel waardeert controversie niet

Viervoudig wereldkampioen Vettel verscheen na afloop geïrriteerd voor de camera: 'Ik wist toen we van positie veranderde al, dat ik vragen hierover zou moeten beantwoorden. Ik ben erop tegen hoe hiermee gewerkt wordt en weet niet of ik die vragen wel wil beantwoorden.'

'Ik voelde dat ik sneller was en er werd mij gevraagd of ik sneller kon gaan. Ik antwoordde dat ik dat kon. Toen ik eenmaal langs Leclerc was, vond ik het moeilijk om snelle laps te rijden. Toen ik eenmaal het ritme vond, kon ik wat wegrijden', aldus een wat onzeker klinkende Vettel. De oud Red Bull-coureur wist in de eerste drie races geen opvallend sterke indruk achter te laten. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven