Like ons!
Ferrari kijkt naar concurrentie: 'Zijn bezig met een achtervleugel zoals Mercedes'

Formule 1

Ferrari kijkt naar concurrentie: 'Zijn bezig met een achtervleugel zoals Mercedes'

Sebastian Vettel kon in zijn Ferrari niet verder komen dan een derde eindklassering in China. De derde 1-2 van Mercedes zal Ferrari-teambaas Mattia Binotto slapeloze nachten bezorgen, het enige wat de pijn in Maranello nog een beetje verlicht is dat de overwinning in Bahrein voor Ferrari had moeten zijn.

'We hadden het, we hadden het. We weten waarom. De auto was lastig maar er was een beetje meer', klonk het cryptisch over de boordradio van Vettel na afloop van de kwalificatie in China. De Duitser wilde eerst niet in gaan op wat hij bedoelde maar zegt nu dat hij letterlijk wind tegen had. De concurrentie, daarentegen, heeft geluk gehad: 'De Mercedes heeft net de wind gevangen.'

Ferrari kopieert Mercedes

Red Bull en Mercedes zijn ogenschijnlijk continu aan het doorontwikkelen. Ferrari lijkt hier minder mee bezig te zijn maar gaat - zoals vele andere teams - een aerodynamisch pakket meenemen naar Barcelona.

'We zijn bezig met een achtervleugel zoals die van Mercedes', meldde Binotto, die duidelijk op zoek is naar een verklaring voor waarom Mercedes zoveel tijd wint in de sectoren met veel bochten. Volgens Auto-Motor-und-Sport.com zal een dergelijke aanpassing van de achtervleugel overigens gepaard gaan met een correctie op de voorvleugel. Dit zal vanwege de geavanceerde voorvleugel op de Ferrari-bolide een flinke klus worden. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven