Like ons!
Vorig Jaar | Botsing Verstappen en Ricciardo zorgt voor Baku-drama

Formule 1

Vorig Jaar | Botsing Verstappen en Ricciardo zorgt voor Baku-drama

Nog enkele dagen en dan gaat de vierde Grand Prix van het 2019-seizoen van start in Azerbeidzjan. Vorig jaar was die race een waar spektakel, met onder andere een sublieme overwinning van Lewis Hamilton en natuurlijk de crash van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. F1Maximaal neemt je terug naar het weekend van 29 april 2018.

Tijdens de kwalificatie was het Ferrari dat, niet voor het eerst dat seizoen, de boventoon voerde. Sebastian Vettel was met een 1:41.498 te snel voor het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Door een fout van Kimi Raikkonen reden Verstappen en Ricciardo naar P4 en P5, waarbij de teamgenoot van de Limburger de snelste van de twee was met maar 0,083 seconden verschil.

Knotsgekke race, drama voor Red Bull

Vettel wist bij de start van de race zijn pole te verzilveren, door meteen een aardige voorsprong te pakken op Hamilton. Bottas sloot aan als derde. Verstappen pakte Ricciardo vroeg in de wedstrijd en wist die voorsprong erg lang vol te houden. Echter zouden die laatste twee elkaar nog vaak genoeg tegenkomen gedurende de race.

Vlak voor de pitstops van de Red Bulls passeerde Ricciardo de Nederlander weer, waarbij de twee heren niet van plan leken om veel ruimte aan elkaar te geven. Dankzij de 'overcut' van Verstappen wist de Limburger zijn verloren plekje echter weer goed te maken. Enkele rondes later probeerde de Australiër zijn teamgenoot opnieuw in te halen, maar knalde hij vol op de achterkant van Verstappen. Gevolg was dat beide Red Bulls, op dat moment liggend op P4 en P5, niet verder konden. Een groot drama voor de Oostenrijkse equipe.

Grote fout Vettel, Verstappen teleurgesteld na afloop

De Safety Car kwam het asfalt op en Bottas profiteerde optimaal door zijn eerste pitstop van de dag te maken. Hierdoor kwam hij voor Vettel, die op dat moment nog altijd eerste lag, de baan weer op. Nadat de baan weer vrijgegeven was maakte diezelfde Vettel echter een levensgrote fout. De Duitse verremde zich stevig en moest zo zijn podiumplek weggeven aan Hamilton en een verrassende Sergio Perez. Omdat Hamilton even later Bottas nog in wist te halen was het de Brit die uiteindelijk met de winst naar huis ging. 

Na afloop van de race was Verstappen teleurgesteld. Tegenover de camera's van Ziggo Sport gaf hij zijn commentaar op de clash met Ricciardo. 'Het maakt niet uit wat de stewards beslissen, wat er is gebeurd is gewoon ontzettend slecht voor het team. Dat is nu het allerbelangrijkste. Er werken zoveel mensen voor het team, die zet je nu voor schut. Voor de crash was alles eerlijk verlopen tijdens de race, maar toch ging het mis. Zoiets mag gewoon niet gebeuren, als teamgenoten mag je niet met elkaar crashen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Samenvatting GP Azerbeidzjan 2018

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven