Like ons!

Formule 1

Oud-fysio Rosberg: 'Kubica sterk genoeg voor terugkeer F1'

Daniel Schlosser heeft de terugkeer van Robert Kubica naar de F1 toegejuicht. De oud-fysiotherapeut van wereldkampioen Nico Rosberg gelooft in de kansen van de Pool.

Schlosser werkt nu met Nikita Mazepin, testrijder van Force India, samen en hij heeft geen twijfels over het fysieke vermogen van Kubica om op het hoogste niveau van de sport actief te kunnen zijn.

'Hij heeft nog steeds goede spieren in zijn rechterarm, alleen is het volume niet zo goed', vertelde hij aan Sport Bild. Velen betwijfelen het vermogen van Kubica om te rijden gezien de ernst van de blessure aan zijn rechterarm die door een crash in de rally werd veroorzaakt. Schlosser is echter ervan overtuigd dat hij 'full-time' kan terugkeren.

'Nico Rosberg bijvoorbeeld had altijd veel spanning in zijn polsen, dus moest hij hard trainen aan zijn armen. Maar andere coureurs sturen lichter en hebben een andere rijtechniek. Nick Heidfeld was er daar één van en waarschijnlijk hoort Kubica daar ook bij.'

Strakke linkerbochten zouden voor Kubica de meeste problemen opleveren. Schlosser denkt dat een paar aanpassingen die problemen kunnen compenseren. 'In plaats van om met rechts te drukken kun je dat nu met links doen. En afhankelijk van de techniek kan dit zelfs efficiënter zijn.'

Wat Kubica dusver heeft laten zien vindt Schlosser het bewijs dat de 32-jarige kan terugkeren in de Formule 1. 'In Hongarije deed hij een zeer moeilijk programma met hoge temperaturen wat moeilijk was voor sommige jonge coureurs. Iedereen die ermee om kon gaan kan ook een Grand Prix fysiek aan', eindigt Schlosser. 

Naar boven