Like ons!

Formule 1

Newey werkt met de handrem erop bij Red Bull Racing

Red Bull Racing wil zo snel mogelijk de aansluiting vinden bij Ferrari en Mercedes. Met alle macht werkt het team onder leiding van Christian Horner aan updates voor de aerodynamica om voor overwinningen te kunnen vechten, ondanks de zwakkere Renault-motor. 

In tegenstelling tot de concurrentie breidt Red Bull zijn personeel niet uit, maar probeert het optimaal gebruik te maken van de middelen die men heeft. 'We zijn erachter gekomen dat we een probleem hebben met de correlatie tussen de windtunnel en het traject. Dat stellen we meer op elkaar af. Maar natuurlijk helpt het op hetzelfde moment dat Adrian zich weer een beetje meer richt op de Formule 1', zei Christian Horner tegen Motorsport-Total.com. De aerodynamica-goeroe van Red Bull Racing zal van vitaal belang zijn om de RB13 sneller te maken.

'40 procent van de tijd werkt hij voor Aston Martin, omdat hij daar ook projecten heeft waar hij aan meehelpt.' De oplossing ligt wellicht bij Toro Rosso waar men James Key heeft 'geparkeerd'. Sinds het najaar van 2012 wordt de Brit beschouwd als een potentiële opvolger van Newey bij Red Bull Racing, maar die transfer gaat voorlopig nog niet gebeuren. 

Franz Tost van Toro Rosso geeft aan dat je bij een nieuw team ook eerst moet wennen aan de werkprocessen die bij ieder team anders zijn. 'Dit zijn processen die een lange tijd in beslag nemen. Een dergelijke wissel betekent ook dat andere technici meegaan. Want je wil in een milieu werken dat je gewend bent. Je wil werken met mensen die je manier van werken begrijpen. Dat is de reden dat Newey bij Red Bull betrokken blijft omdat hij precies weet hoe hij 'zijn mensen' moet prikkelen om de auto beter te maken. Dat werkt want ik denk dat Red Bull momenteel het beste chassis heeft.'

Ondanks deze verklaringen is het voor Tost duidelijk dat Red Bull een oogje op James Key heeft. 'Hij heeft nog een contract bij Toro Rosso. Wanneer dat afloopt, zul je zien wat hij zelf graag wil. Dit is essentieel!', vertelt Tost. 'Als hij naar Red Bull gaat is dat een beslissing geweest van Red Bull zelf. James is toegewijd aan ons ondanks interesse van andere teams. Hij voelt zich bij ons op zijn gemak.'

Naar boven