Like ons!

Formule 1

Bottas: 'Gridstraffen gaan bepalend zijn in titelstrijd'

Valtteri Bottas begint over twee weken als outsider voor de wereldtitel aan de tweede helft van het Formule 1-seizoen. De Fin staat 19 punten achter op zijn teamgenoot en 33 achter op leider Sebastian Vettel. Bottas denkt dat de gridstraffen bepalend kunnen gaan zijn voor de wereldtitel.

Bottas werd tijdens de Britse GP vijf plaatsen naar achteren gezet vanwege een versnellingsbakwissel en dat overkwam Hamilton in Oostenrijk. Ferrari heeft tot op heden de gridstraffen nog kunnen vermijden, maar hebben vaker dan de Mercedes-coureurs een turbocharger gebruikt en riskeren dus eerder een gridstraf dan de 'Silver Arrows'.

'Dit zijn de regels', vertelt Bottas. 'We moeten het seizoen met een bepaald aantal mechanische onderdelen doen. Als een team een onderdeel te vaak moet gebruiken dan krijg je daar een gridstraf voor. Het is waar dat zowel het team als de chauffeur ervoor moet boeten, maar beide verliezen nogal wat punten. Voor mij is het wat het is', voegde hij eraan toe.

De discussie dat een coureur wordt bestraft voor mechanisch pech laait dit seizoen door alle gridstraffen weer op. Bottas denkt daarom dat het bepalend is voor wie zich gaat kronen tot wereldkampioen: 'Dat is een goed punt. Het benadeelt de coureur echt. Maar zo zijn de regels nu eenmaal en iedereen heeft het ermee te doen.' 

 

 

Naar boven