Like ons!

Formule 1

Rosberg: 'Bottas is mentaal ijzersterk'

Nico Rosberg is nog altijd regerend wereldkampioen Formule 1, maar is na zijn pensioen snel vergeten bij Mercedes. De reden daarvoor is de naadloze inpassing van opvolger Valtteri Bottas. Ook Rosberg heeft respect voor de manier waarop de Fin zich in het Mercedes-team heeft gemanifesteerd.

De voormalig Williams-coureur is niet een overduidelijke nummer twee geworden, maar heeft zich in de eerste helft van het seizoen gemanifesteerd als een snelle coureur die races kan winnen en de Fin heeft zich door de laatste vijf races meer punten te scoren van zowel Hamilton als Vettel op kousenvoeten in de titelstrijd heeft gemengd. Ook tot de verbazing van Rosberg. 

'Dat had je op voorhand waarschijnlijk niet verwacht van Bottas', zegt de wereldkampioen tegen Autosport. 'Metaal is hij ijzersterk. De perfecte coureur. Hij kan zich als geen ander focussen op zichzelf zonder het teambelang uit het oog te verliezen. Dat maakt dat hij constant en snel rijdt.'

'Door mijn vertrek en zijn komst begon Mercedes het seizoen in een lastige situatie en het feit dat hij slechts een contract voor een jaar heeft maakt het presteren ook niet gemakkelijker, maar hij doet het erg goed. Mercedes is sowieso erg sterk teruggekomen. Je moet niet vergeten dat Ferrari veel eerder aan deze auto is kunnen beginnen. Wij moesten ons vorig jaar lange tijd op de titel focussen en het op afstand houden van Red Bull Racing. Daardoor had Ferrari een voordeel, maar het werk dat Mercedes verricht heeft is indrukwekkend. Ik verwacht dat ze ook dit jaar weer wereldkampioen worden.', besluit de Duitser met Finse roots. 

 

Naar boven