Like ons!

Formule 1

Jan Lammers bovenaan in lijstje 'langste sabbaticals ooit in F1', Di Resta op 23

Jan Lammers reed vier seizoenen in de Formule 1, alvorens hij een sabbatical van ruim tien jaar inlaste. De Nederlander hing na de Grand Prix van Nederland van 1982 zijn helm aan de wilgen, maar maakte ruim tien jaar later zijn rentree in Japan. Daarmee is Lammers de F1-coureur met de langste sabbatical ooit.

Lammers startte bij zijn afscheid vanaf plek 26, maar kon niet anders dan genoegen nemen met een uitvalbeurt op het circuit van Zandvoort wegens motorproblemen. De analist, onder contract bij de NOS, reed in 1982 voor het team van Theodore-Ford.

Precies 3.767 dagen later en 164 GP's verder maakte Lammers zijn comeback in dienst van het bescheiden March-Ilmor. Lammers kon geen potten breken en kwalificeerde zich als 23e. In de race viel de Formule 1-coureur uit wegens problemen met de koppeling.

De nummer twee in de lijst heet Luca Badoer. De Italiaan nam afscheid in 1999 bij de Grand Prix van Japan, maar tien jaar later stond de autocoureur weer op de grid. In 2009 tijdens de Grand Prix van Europa reed Badoer in de Ferrari. Hij finishte als zeventiende op een ronde achterstand van winnaar Rubens Barrichello.

Ook Paul Di Resta, de Brit die op de Hungaroring de zieke Felipe Massa verving, is opgenomen in het lijstje samengesteld door Auto Motor und Sport. De reserve-coureur van Williams stond na 1.344 dagen en 59 GP's weer op de grid. Daarmee neemt Di Resta voorlopig plek 23 in.


Naar boven