Like ons!

Formule 1

Wolff en Brawn: 'Ook zonder V8 kunnen de 2021-motoren opwindend zijn'

De roep om V8-motoren kent maar geen einde. Fans en prominenten zouden het geweldig vinden als de brullende en krachtige motoren terug zouden keren in de Formule 1. FIA-president Jean Todt wil er echter niet aan beginnen en krijgt nu bijval van Toto Wolff en Ross Brawn.

'Ik ben ervan overtuigd dat de Formule 1 staat voor technologie, innovatie en prestaties', begint Wolff tegenover Autosport.com. 'Als je terug gaat naar de jaren 80 en 90, alleen maar omdat je dat zo leuk vond, is dat de verkeerde strategie. De kosten van ontwikkeling moeten beter onder controle komen, het moet high tech zijn, we willen meer vermogen ten opzichte van het gewicht en dan moeten we nog kijken naar de kwaliteit van het geluid. Ik denk dat we aan het eind van het jaar bij elkaar kunnen komen en kunnen zeggen 'dit is hoe we het gaan doen in 2021', aldus de teambaas van Mercedes.

Ross Brawn, aangesteld door de nieuwe eigenaar Liberty Media, moet ervoor zorgen dat de Formule 1 weer attractiever wordt voor de fans, maar snapt niet helemaal waarom iedereen die V8-motoren terug wil. 'We hebben veel zeggen fans die zeggen dat we moeten terug gaan naar de 'oudere' motoren, maar dan moet je je afvragen: 'Waarom is dat zo?' Het komt doordat die motoren meer emotie crëëren door het geluid. Wellicht kunnen we wel een hybride motor ontwerpen die evenveel geluid kan produceren.'

Naar boven