Like ons!
F1 techniek GP Frankrijk | Ferrari's nieuwe voorvleugel uitgelegd

Formule 1

F1 techniek GP Frankrijk | Ferrari's nieuwe voorvleugel uitgelegd

In de rubriek F1-techniek houdt F1Maximaal per Grand Prix bij welke snufjes de teams ditmaal hebben gevonden om de auto zo goed mogelijk te laten werken op dit circuit. Ditmaal gaat het om de aerodynamische uitvindingen voor de Grand Prix van Frankrijk.

Ferrari's nieuwe voorvleugel uitgelegd

Dit weekend rijdt Ferrari met een update van de voorvleugel. Autosport legt uit wat er nieuw is en hoe men hoopt om de concurrentie te slim af te zijn.

Ferrari zet oude vloer weer terug na mislukt experiment

Het zat er al even aan te komen, maar Ferrari heeft de oude vloer weer onder de auto gezet. Vrijdag werd er getest met een mogelijke aerodynamische verbetering, maar dat bleek tegen te vallen. Mede daardoor is er nu gekozen voor een herinstallatie van de oude vloer. 

Red Bull verplaatst wastegate pijpen voor Honda-upgrade

De RB15 was al te zien met nieuwe velgen en spiegelsteunen, ook aan de achterkant van de bolide hebben veranderingen plaatsgevonden. De zogeheten wastegate pijpen zijn verplaatst. Waar ze eerst onder de uitlaat zaten, zitten ze er nu boven, vanwege de motorupgrade. Wastegates zijn kleppen voor een motor met turbolader. De kleppen voorkomen dat de turbo te veel druk opbouwt wanneer een motor hoge toeren draait.

Red Bull neemt bijzondere spiegelsteunen mee naar Frankrijk

Red Bull heeft behalve nieuwe velgen ook nieuwe spiegelsteunen meegenomen naar Paul Ricard. Het verschil met de oude spiegels is, is dat er nu ruimte zit tussen het glaasje en de steun zelf, waardoor de lucht op een slimme wijze naar de zijkant wordt geleid, schrijft Auto, Motor und Sport.

Red Bull verschijnt met aangepaste velgen

De RB15 is op het Circuit Paul Ricard gespot met aangepaste velgen. Een foto van de aanpassing kan je hieronder vinden. De velgen lijken wat dikker te zijn dan dat ze in Canada waren. De reden dat ze zijn aangepast is nog onduidelijk, het Circuit Paul Ricard kent echter enkele bochten die zwaar zijn voor de voorbanden, wellicht dat de aanpassing hier te maken mee heeft. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Ferrari met aangepaste flappen in Frankijk

Volgens Albert Fabrega en Tobi Gruner heeft Ferrari de vorm van de flappen aangepast voor de Grand Prix van Frankrijk. Bekijk de foto hieronder. Het gaat om lagen op de voorvleugel. Op de bovenste foto lopen de flappen strak naar de neus toe, terwijl ze op de onderste foto meer naar boven steken. 


Racing Point met nieuwe neus

Racing Point heeft een nieuwe neus meegenomen naar de Grand Prix van Frankrijk. Zo blijkt uit foto's van Auto Motor und Sport.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven