Like ons!
Update IV | Race op Silverstone blijft droog, milde temperaturen verwacht

Formule 1

Update IV | Race op Silverstone blijft droog, milde temperaturen verwacht

Op vrijdag en zondag zal de zon te zien zijn tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Op zaterdag is echter de kans groot dat de bewolking zijn regendruppels de confrontatie aan laat gaan met het asfalt van Silverstone. Voor de toeschouwers zou het geen gek idee zijn om de regen welkom te heten met een paraplu of een capuchon.

Tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag is het 22 graden met een neerslagkans van twintig procent. de luchtvochtigheid bedraagt dan 61 procent en de wind waait met 24 kilometer per uur langs de Formule 1-bolides. Zaterdag wordt het ook 22 graden, met een neerslagkans van zeker vijftig procent. De luchtvochtigheid is dan 68 procent, terwijl de wind die dag milder zal zijn: 16 kilometer per uur.

Op zondag wordt het een graadje kouder. De luchtvochtigheid zal dan 62 procent zijn terwijl de wind met 14 kilometer per uur over Silverstone waait. Weeronline.nl geeft in ieder geval goede weercijfers komend weekend. Zowel de vrijdag als de zaterdag krijgt een 7, de zondag krijgt zelfs een 8.

Update | Tóch geen regen verwacht bij Grand Prix Silverstone

Het lijkt er op dat het dit weekend droog gaat blijven bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. In de meest recente update van weeronline is de neerslagkans voor zaterdag nog maar tien procent. Dat was vijftig procent. Ook zondag is er tien procent kans op regen. 

Update II | Regen voorspeld voor kwalificatie Grand Prix Groot-Brittannië

Waar het op zondag droog lijkt te blijven in Silverstone zou er op zaterdag tijdens de kwalificatie nog weleens een buitje kunnen vallen volgens Weeronline. Men schat de kans op neerslag in op zo'n vijftig procent.

Update III | Geen regen verwacht bij Grand Prix Silverstone

In de meest actuele weersvoorspellingen blijft het tot en met zondagavond droog in Silverstone. Volgens weeronline is er zaterdag een kans van vijf procent op neerslag. Zondag wordt er slechts in de ochtend minimale hoeveelheid neerslag verwacht. 

Update IV - 12:11 (14-7-2019) | Race op Silverstone blijft droog, milde temperaturen verwacht

Racefans hoeven voor de Grand Prix van Groot-Brittannië definitief geen rekening te houden met een eventuele regenbui. Voor de gehele race zal het droog blijven, weet Weeronline. Op zondagochtend viel er wel een kleine bui, waardoor de Formule 2-coureurs hier rekening mee moesten houden. Vanaf 12:00 zal er echter geen regen meer vallen de komende 24 uur. De plaatselijke temperatuur zal rond de 20 graden zijn; een milde temperatuur. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven