Like ons!

Formule 1

Williams zal blij zijn met 'wat punten' in Singapore

Lance Stroll heeft waarschijnlijk weinig geslapen toen hij zich realiseerde dat hij op de voorste startrij mocht starten op het circuit van Monza. Tijdens de race zakte de Canadees verder terug, maar Williams kon alsnog tevreden zijn met een zevende en achtste plaats tijdens de Italiaanse Grand Prix. 

Dat zal in Singapore wat lastiger worden. Zo goed als Monza past bij de Williams-bolide met Mercedes-motor, zo slecht als het zich thuis voelt op een stratencircuit als het Marina Bay-circuit. 'Als we vooruit kijken, dan wacht ons nu een race die we aan het begin van het jaar hadden bestempeld als een van de drie moeilijksten voor ons. We denken dat Singapore net zo zwaar voor ons zal worden als Monaco en Boedapest', vertelt Felipe Massa in zijn column aan Motorsport.com.

De Braziliaan hoopt dan ook maar op een gekke race. 'Het is geen geheim dat het Marina Bay-circuit niet de meest geschikte lay-out voor onze auto heeft. Maar er is altijd de hoop dat we een onvoorspelbare race krijgen, zoals wel vaker gebeurt op een stratencircuit. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we erbij zitten als er zich een kans voordoet. Als we wat punten kunnen pakken aan de streep, dan zou dat goed nieuws zijn', aldus Massa. 

Naar boven