Like ons!

Formule 1

McLaren nog niet rijk met goede Renault-motor

Een engineer van McLaren waarschuwt tegen El Confidencial dat er een nieuwe fase aanbreekt voor het team als er in 2018 een snellere motor in de wagen zit met de naderende Renault-deal. Dit betekent dat het chassis anders benaderd zal moeten worden en dat is een uitdaging.

'Als je meer vermogen krijgt dan gaat je auto zich anders gedragen', weet hij. 'Dat komt omdat je nooit met zoveel vleugel hebt gereden. Je gaat bijvoorbeeld niet meer op dezelfde manier door de bochten als vroeger. Dan ga je andere problemen tegen komen die je niet had met minder motorkracht.'

'Op eens zit je in een andere competitie, met auto's die ook veel vermogen hebben. Je chassis kan het dan erg goed doen, of niet. Maar het is erg moeilijk om te weten of je een goed chassis hebt als je nog geen goede motor erbij gehad heeft', laat de engineer weten, die daarmee duidelijk maakt dat McLaren er nog niet is als er een sterke power unit in de bolide ligt. (foto: McLaren-Honda)

Wist je dat er twee nieuwe F1-boeken zijn uitgekomen? Een geactualiseerde versie van Max en een mooi boek over intriges, macht en andere verhalen uit de historie van de sport. 

Naar boven