Like ons!

Formule 1

Mercedes angstig op weg naar Singapore: 'Ferrari en Red Bull in het voordeel'

Lewis Hamilton staat bovenaan in het klassement en Mercedes pakt langzamerhand de dominantie weer terug die zij de afgelopen jaren al in handen hebben gehad. Toch gaat het met de staart tussen de benen naar Azië toe om de Grand Prix van Singapore af te werken. 

Toto Wolff vreest Singapore dan ook. 'Singapore is precies het type circuit dat in het voordeel van Ferrari en Red Bull spreekt', begint de teambaas op GPUpdate.net. 'Beide teams hebben sterke prestaties laten zien op de circuits waar maximale downforce belangrijk is. Wij hebben het op deze locaties juist lastiger gehad. Soms zitten deze eigenschappen gewoon opgesloten in het DNA van de auto. Maar ondanks dat hebben we wel geleerd van onze problemen in Monaco en kwamen we in Hongarije al veel sterker voor de dag. We weten nu tenminste wat ervoor nodig is om het maximale uit dit chassis te halen', spreekt de Oostenrijker.

De race op Singapore van twee jaar geleden geldt nog steeds als motivatiebron. 'In 2015 bezorgde die Grand Prix ons één van de meest pijnlijke ervaringen in jaren, dus daarna hebben we onze mouwen opgestroopt. We hebben er duidelijk van geleerd en sloegen vorig jaar al sterk terug met een overwinning. Maar ondanks dit succes, blijft het voor ons een grote uitdaging om het circuit met nauwe bochten en een hobbelige ondergrond optimaal onder de knie te krijgen', aldus Wolff. 

Naar boven