Like ons!

Formule 1

Column | Liever boordradio's dan Amerikaanse fun

Sean Bratches was wel tevreden over de Grand Prix van Italië. De sfeer zat er goed in, de Ferrari-fans waren door het dolle, al deed de auto het niet eens zo goed. Er waren een recordaantal bezoekers, de entourage die de commercieel directeur voor ogen heeft

Welnu, daar heb ik nog wel een paar kanttekeningen bij. Ik was bij die Grand Prix in Monza en heb zaterdag tijdens de regen door de blubber geploeterd. 'Mud Masters' noemde een vriend van mij het. Het was een grote klerezooi. Daarnaast werd er ook nog eens steeds niet gereden, wat tot veel fluitconcerten voor Charlie Whiting leidde. Toen er eindelijk werd gereden was meer dan de helft van het publiek al naar huis, weggeregend, inclusief mezelf, omdat je voor 250 euro nog geen overdekte tribune hebt.

 

#polska Tutti per #robertkubica #memories #monza #monzagp #italiangp #f1

Een bericht gedeeld door Andrea Peverada (@andreapeve) op

Kan gebeuren natuurlijk. Wie verwacht dan ook dat het in de zomer in Monza gaat regenen? Ik niet. Dat is nog niet eens een groot punt, maar wel voor verbetering vatbaar. Waarschijnlijk is dat uitbesteed aan de promotor, maar dan nog, de F1-directie kan wel eisen dat er overdekte tribunes zijn, zeker als je zulke prijzen vraagt. Moet je in de voetballerij eens flikken voor een weekend 250 euro en dan onoverdekt. 'Kun je een seizoenkaart voor Ajax kopen', zeggen ze hier in Amsterdam. 'En dan zit je droog met een dak dat dicht kan.'

Dit was niet het grootste probleem. Dat ontstond zondag bij de race, toen iemand in het Italiaans verslag deed en je niet wist wat er precies gebeurde. Daarnaast is het geluid van de auto's harder dan het commentaar via de speakers, wat ervoor zorgt dat, al zou je Italiaans kunnen, je het nog niet kan horen. Maar waarom is het Italiaans meneer Bratches? Het belangrijkste is nog dat je de boordradio's mist. Je weet niet wat er gebeurt, wie boos is op wie, wie een technisch mankement heeft. Dat moet toch anno 2017 te realiseren zijn? 

Dat Liberty Media allemaal fun dingen bedenkt om de sfeer te verbeteren is leuk, maar ik kom daar voornamelijk om het racen te zien en als je dan zo gebrekkig op de hoogte wordt gesteld, geniet de televisie nog altijd de voorkeur. Als je allemaal uitverkochte races wil en dat de fans tevreden naar huis gaan, moet je mijns inziens zorgen dat de informatievoorziening optimaal is. Het moet toch mogelijk zijn om commentaar te versturen via een Wifi-spot of iets dergelijks, in het Engels? Lijkt me peanuts vergeleken met de F1-technologie op basis waarvan de auto's rondjes rijden.

Al met al was het een geweldige ervaring hoor. De Italiaanse sfeer is machtig, het fanatisme van de Ferrari-fans geweldig, de vrouwelijke fans zijn bloedmooi, de taal is ook genieten en het weer was op zondag ook geweldig. De Heineken pool party was in tegenstelling tot zaterdag goed gevuld op zondag, reden genoeg voor Bratches om tevreden terug te kijken op de GP. Maar niet iedereen heeft Amerikaans bloed.

Sjoerd Valkering 

 

#heinekenpoolparty #monza #gpheinekenditalia #relax??#benessereassoluto?????????????

Een bericht gedeeld door Simone Zorzetto (@s_zorz) op

Naar boven