Like ons!

Formule 1

Mercedes maakt grote stap met krachtbron: '109 pk meer met dezelfde hoeveelheid brandstof'

Motorsport.com meldt dat Mercedes de volgende mijlpaal heeft bereikt met haar krachtbron. De Duitse renstal heeft een conversie efficiëntie van meer dan vijftig procent weten te behalen.

Via de officiële site gaf het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas tekst en uitleg over de gemaakte stap in het nieuwe tijdperk. 'De oude, atmosferische motoren bereikten in het V8-tijdperk een piek van 29 procent thermische efficiëntie terwijl de laatste keer dat we een dergelijk vermogen zagen in de F1 in 2005 was, met een V10 die 194 kilogram brandstof per uur slurpte.

'Het is bijzonder dat we de brandstofhoeveelheid hebben gehalveerd voor dezelfde hoeveelheid vermogen. Ruim drie jaar na het debuut, heeft de Mercedes-AMG F1-motor een conversie-efficiëntie van meer dan 50 procent bereikt. Met andere woorden: het produceert nu meer vermogen dan dat er energie verspild wordt. Een opmerkelijke mijlpaal voor elke hybride, en zeker voor een racemotor. Ten opzichte van 2014 is de output 109 pk meer met dezelfde hoeveelheid brandstof.' (foto: Mercedes AMG F1 Media)

Naar boven