Like ons!

Formule 1

Formule 1 voortaan gratis op Franse tv

Nederlanders wonend in Frankrijk, opgelet! De eigenaren van de Formule 1, Liberty Media, hebben een overeenkomst bereikt met het Franse tv kanaal TF1. Het open kanaal geeft iedereen in Frankrijk dus de mogelijkheid om de Formule 1 gratis te volgen. Afgelopen jaren waren de rechten voor de Formule 1 exclusief in handen van betaalzender Canal+.

Vanaf het begin van volgend seizoen, is het dus weer mogelijk om gratis naar Formule 1 te kijken in Frankrijk, waar Chase Carey, de algemeen directeur van de Formule 1, erg blij mee is.

De Amerikaan heeft namelijk de visie dat bereik net zo belangrijk is als geld, zo laat hij weten aan Motorsport.com: 'We gaan in de toekomst veel meer evalueren hoe we de mix tussen bereik en geld het beste kunnen neerzetten. Ik denk dat in het algemeen geld iets belangrijker is, maar zonder bereik kom je nergens', zo laat Carey weten.

Canal+ bood namelijk meer voor de exclusieve rechten voor de Formule 1, maar Liberty Media koos er uiteindelijk voor om in zee te gaan met TF1.

 

 

Naar boven