Like ons!

Formule 1

Update | Ook AMS meldt einde samenwerking Red Bull en Renault na 2018

Volgens de Daily Mail heeft de relatie tussen Renault en Red Bull Racing een dieptepunt bereikt. De Fransen zouden daarom het contract hebben opgezegd en na 2018 geen motor meer willen leveren aan Red Bull Racing.

Het Oostenrijkse team klaagt al het hele jaar publiekelijk over te weinig vermogen in de motor, dit tot grote ergernis van Renault, dat al meerdere malen heeft aangegeven dit liever niet in de media te zien.

Anderzijds is Red Bull zeer ontevreden, ook over de betrouwbaarheid. Met name Max Verstappen is al veelvuldig de klos geweest in 2017. Dat Toro Rosso nu met Honda gaat rijden leidt misschien wel tot de definitieve breuk tussen Red Bull en Renault voor 2019. 

Update I | 11.11u
Het uiteengaan van Red Bull Racing en Renault lijkt serieus te worden. Auto Motor und Sport, doorgaans goed geïnformeerd, meldt donderdag ook dat Renault niet meer verder wil met Red Bull Racing. Het contract loopt eind 2018 af en wordt daarmee niet meer verlengd. 

De reden is dat Renault niet met zich wil laten spelen. Red Bull had voor ogen dat ze in 2018 zouden kijken of Renault beter zou presteren dan Honda om dan in 2019 te kiezen tussen de power units, maar de Fransen willen zich niet zo laten bespelen. De overgang van Toro Rosso naar Honda heeft de fragiele relatie tussen Renault en Red Bull definitief de das om gedaan.

Dit betekent dat het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo nu in 2019 is veroordeeld tot Honda, want Mercedes en Ferrari willen geen motor leveren aan de concurrent. Porsche kan pas vanaf het seizoen 2021 instappen. Mogelijk voedt dit de geruchten dat Red Bull zich na 2020 helemaal wil terugtrekken uit de sport. Dit omdat ze niet competitief meer kunnen zijn.

Update II 11.50u
Ook Motorsport.com meldt dat Renault niet meer verder wil met Red Bull Racing. Echter, er zou wel een mondeling akkoord zijn geweest over verlenging na 2018. Dat zou nog een juridisch staartje kunnen krijgen. (foto: Red Bull Content Pool)

Lees ook:
- 'Honda-motor Super GT sneller dan Honda F1-krachtbron'

Wist je dat er twee nieuwe F1-boeken zijn uitgekomen? Een geactualiseerde versie van Max en een mooi boek over intriges, macht en andere verhalen uit de historie van de sport. 

Naar boven