Like ons!

Formule 1

Update | Sainz niet in 2017 in Renault, wel dichtbij 2018

Carlos Sainz wilde donderdag voor de Grand Prix van Singapore niet in gaan over vragen over Renault. Hij is duidelijk wat betreft zijn ambities. 'Ik wil wereldkampioen worden, maar dat heb ik al vaker gezegd. Waar maakt me niet uit', schuift hij zijn ambities tegenover Motorsport-total.com niet onder stoelen of banken.

Mocht hij bij Toro Rosso blijven, dan zegt hij daar met plezier te blijven racen. 'Ik kan geen commentaar geven op de geruchten, maar als ik heb getekend, dan is dat het geval'. Het lijkt erop dat hij aan wil geven dat hij blij is met zijn huidige stoeltje. 'Hoeveel rijders zouden hier wel niet willen zitten?', doelt hij op coureurs die geen F1-zitje hebben.

Update 12.33u
De manager van Carlos Sainz, Carlos Oñoro Sainz, heeft aan GP Update laten weten dat hij 'niets weet van het rijden van zijn cliënt voor Renault in 2017'. Dat betekent dat het erop lijkt dat Sainz gewoon in 2018 gaat beginnen voor Renault. 'Ik kan bevestigen dat we dichtbij een deal met Renault zijn, maar op dit moment is er nog niks getekend', aldus zijn belangenbehartiger.

Ook het antwoord van Jolyon Palmer op de persconferentie donderdag wijst erop dat hij het seizoen af zal maken bij zijn huidige werkgever. 'Ik zal sowieso blijven racen tot Abu Dhabi voor Renault', zei de Brit in Singapore.(foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven