Like ons!

Formule 1

Manager Rosberg raadt Kubica mogelijke invalbeurt bij Toro Rosso af

Nico Rosberg behartigt sinds enkele maanden de belangen van Robert Kubica. De Pool aast na een lange periode van afwezigheid in de Formule 1 op een rentree in de koningsklasse van de autosport. Bij Toro Rosso is er wellicht ruimte voor Kubica om eenmalig in te stappen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Rosberg, manager van Kubica, raadt zijn cliënt een dergelijke invalbeurt af. 'Als je zonder test in het diepe gegooid wordt met een vreemde auto, dan kun je alleen maar verliezen. Dat maakt dat ik dat niet wil doen. Ik vervolg liever de jacht op een stoeltje bij Williams', aldus de huidige wereldkampioen.

De voormalig Mercedes-coureur heeft veel vertrouwen in een stoeltje voor Kubica in 2018, ondanks het feit dat veel renstallen hun line-up al compleet hebben voor volgend seizoen. 'Hij heeft goede kansen, dus dat maakt het zeer spannend. Robert zit fysiek op de volle 100 procent. Het probleem met zijn arm tijdens het racen speelt ook niet meer. Het zou mooi zijn als hij de kans krijgt', besluit Rosberg in gesprek met SpeedWeek.

 

Naar boven