Like ons!

Formule 1

Van Amersfoort: 'Debuteren bij Sauber gevaarlijk voor Leclerc'

Charles Leclerc werd afgelopen weekend kampioen in de Formule 2. De Ferrari-coureur krijgt volgend seizoen waarschijnlijk een zitje bij Sauber, waardoor hij aan de Formule 1 kan wennen. Volgens Frits van Amersfoort, die Leclerc in zijn team heeft gehad, is dit een risico voor de rijder.

'Hij verdient het zeker, maar beginnen bij Sauber is een beetje gevaarlijk. Het allergrootste gevaar is dat Charles in een matige auto komt waarmee hij zich niet kan bewijzen', meldt Van Amersfoort tegenover de NOS.

Leclerc reed in 2015 voor zijn team in de Formule 3. Van Amersfoort, die een jaar eerder Max Verstappen begeleidde, keek van de Monegask op. 'Ik weet nog dat ik zei dat een talent als Max eens in de twintig jaar langskomt. Maar een jaar later had ik er dus weer een.' De racer is volgens hem net als Verstappen buitencategorie. 'Ze hebben net even dat fingerspitzengefühl dat een paar honderdsten per ronde oplevert en zijn niet te kopiëren.'

De jonge piloot deed het goed, tot halverwege het seizoen. Daarna ging het mis. Van Amersfoort weet nog steeds niet waarom, vermoedelijk heeft het te maken met het overlijden van vriend Jules Bianchi. 'We hebben toen denk ik niet goed begrepen hoe innig zijn relatie met Bianchi was. Dat heeft waarschijnlijk parten gespeeld. Hij zat na het overlijden van Jules (in juli 2015, red.) in een enorme dip. Charles verloor veel punten in de tweede helft van het seizoen. Gelukkig werd hij nog wel rookie-kampioen.' (foto: Charles Leclerc Instagram)

Naar boven