Like ons!

Formule 1

Nieuwe uitdaging voor Hülkenberg: 'Carlos is ambitieus, jong en een beetje wild'

Nico Hülkenberg staat wellicht voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De Duitser krijgt vanaf Amerika in Carlos Sainz een nieuwe teamgenoot. De van Toro Rosso overkomende coureur moet de mindere prestaties van Jolyon Palmer teniet doen en bij het fabrieksteam de druk op Hülkenberg opvoeren.

‘Ik ken Carlos alleen uit de paddock, maar hij is ambitieus, jong en een beetje wild, maar vooral ook snel’, somt Hülkenberg op in gesprek met Auto Motor und Sport. ‘Ik blijf gewoon mijn ding doen. Het is logisch dat hij misschien wat tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de auto en het team’, meent The Hulk.

De transfersoap rondom Renault heeft misschien ook wel invloed gehad op de prestaties van de Duitser, die al viermaal op rij nul scoorde. ‘We hadden een vijfde plaats bij de constructeurs in zicht, maar we maken het onszelf onnodig moeilijk. We hebben nog vier races om het recht te zetten. Ik denk dat er nog van alles mogelijk is, maar dan moeten we wel goed gaan presteren. Achtste plaatsen zijn niet meer genoeg.’ (Foto: Renault Sport Media)

Naar boven