Like ons!

Formule 1

Liberty belooft budgetlimiet: 'Het gat was gewoon te groot'

Liberty Media komt aan het eind van dit seizoen met een voorstel voor een budgetlimiet in de Formule 1. Dat vertelt Günther Steiner aan RACER. De eigenaren van de koningsklasse van de autosport zouden dat hebben beloofd. Naar alle waarschijnlijkheid ligt dat budget rond de 150 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro.

‘We wachten totdat Liberty met een voorstel komt. Ik denk niet dat ons budget ergens in de buurt van de limiet zit, maar we moeten geleidelijk blijven groeien’, schetst de Haas-teambaas de toekomst. ‘Ons is beloofd dat er aan het eind van het seizoen een plan komt.’

Een limiet zou de Formule 1 flink op de kop gooien. Het geeft namelijk de kleinere teams de kans om naar Red Bull, Ferrari en Mercedes toe te groeien. ‘Het gat was gewoon te groot. Er zijn zeven teams die niet meekunnen en drie die hun eigen gevecht voeren. Ik denk dat verandering goed is’, benadrukt Steiner.

De budgetlimiet zal mogelijk begin 2021 worden ingevoerd, aangezien de huidige motorformule tot eind 2020 wordt doorgevoerd.

Naar boven