Like ons!

Formule 1

Toro Rosso niet bang voor McLaren-scenario: 'Wij zijn trots op zo'n partner'

McLaren had dit seizoen door problemen met de Honda-motor meer gridstraffen dan welk team dan ook. Volgend seizoen zal de Honda-motor in de auto van de Scuderia Toro Rosso liggen. Teambaas Franz Tost is niet bang dat zijn renstal hetzelfde lot wacht als McLaren.

‘We moeten eerst de motor testen voor volgend seizoen, zodat we kunnen nadenken over het incalculeren van de straffen, maar daar is het nog veel te vroeg voor’, zegt Tost in gesprek met Motorsport-Total.com. ‘De reden dat we met Honda willen werken is dat we ervan overtuigd zijn van de potentie van het bedrijf. Wij zijn als Toro Rosso trots om met een partner met zo’n rijke geschiedenis in de motorsport samen te werken.’

Er zal wel veel gaan veranderen bij Toro Rosso, vertelt de Oostenrijker. ‘Het budget van Honda helpt ons om een goed functionerende infrastructuur op te zetten.’ Daarnaast komt er ook meer personeel in de fabriek. ‘We hadden een compleet ander plan, aangezien we Red Bull-onderdelen wilden gebruiken. Dat is met de nieuwe motor niet meer aan de orde. Hoe dan ook hebben we nieuwe mensen nodig om dit project tot een succes te maken, maar dat is normaal.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven